Kvalitetstid med en lhasa apso

Lurer du på hvordan du kan tilbringe kvalitetstid med en liten hunderase som lhasa apso? Vi skal nå dele noen gode tips til hvordan du kan knytte bånd med denne morsomme hunden! Det vil både du og hunden få mye igjen for.

Turer i skog og mark

En lhasa apso er kanskje ikke en hund du tar med på milelange fotturer i fjellet, da den er relativt liten med korte bein. Det er imidlertid overraskende hvor god utholdenhet den lille krabaten har, så du kan ta med deg hunden på tur med god samvittighet. Pakk ryggsekken (husk å pakke ned noen godbiter til hunden også!) og legg ut på tur, enten det er i skog, mark eller på fjellet. Lhasa apso har robuste poter som fint tåler lange turer, men vær obs på asfalterte områder der det er salt om vinteren – dette kan gi såre poter.

Kosestund i sofaen

Dersom du har en lhasa apso vil du fort oppdage at denne hunderasen elsker kos og oppmerksomhet. La hunden ligge på fanget ditt mens du ser på TV, og stryk den forsiktig over pelsen. Dersom hunden sovner og du begynner å kjede deg, kan du alltids finne fram mobilen og spille noen runder på Mummys Gold online spill som Amazing Aztecs.

Utfordrende oppgaver og lek

En hund trenger stimuli i form av lek og moro, og en intelligent hunderase som lhasa apso setter også pris på en liten utfordring i ny og ne. Gjem for eksempel unna noen godbiter i hagen, og la hunden snuse seg fram til dem. Det finnes også morsomme hundespill der hunden må løse en oppgave for å kunne få tak i godbiten sin. Husk å skryte av hunden din når den er flink – da blir den ekstra glad!

Kos deg med din lhasa apso!