Lhasa apso | Lynne, stell og utseende

Vurderer du å kjøpe en lhasa apso? Her kan du lese mer om denne livlige og flotte hunderasen. Vi skal se nærmere på hundens karakteristikker, både når det gjelder utseende og oppførsel. Lhasa apso er en populær hund, og det er kanskje ikke rart kjendiser som Maria Mena har lagt sin elsk på hunderasen! Mena eier en lhasa apso-blanding som nærmest har blitt kjendis på sosiale medier.

Slik ser en lhasa apso ut

En lhasa apso er en relativt liten hund på rundt 4 til 7 kg, og kroppen har et litt langstrakt og kompakt utseende. Flere farger og nyanser tillates. Hundens hode er forholdsvis rundt, mens skallen er ganske smal. Neseryggen til en lhasa apso er ganske rett og flat, og med en karakteristisk stopp. Det er viktig at snutepartiet ikke er kvadratisk. Hundens øyne er mørke og store, noe som gir den et bedårende utseende. Hunderasen har hengeører, og disse har i likhet med resten av kroppen rikelig med hår. Hundens rygg skal være rett, og halen skal bæres over ryggen. Beina er muskuløse og korte, mens labbene er runde. En hannhund er typisk rundt 25 cm høy, mens tispene er noe mindre.

Lynne

En lhasa apso er typisk sett en selvsikker, modig, livlig og lojal hund. Den kan være noe skeptisk mot fremmede, og kan sånn sett fungere fint som en vakthund. Hunden er imidlertid ikke gneldrete og bjeffer dagen lang. Tvert imot er dette en super familiehund som går godt overens med både barn og voksne.

Stell

Pelsen til en lhasa apso trenger daglig børsting. Gjør du ikke dette kan hundens lange pels danne floker, noe som kan være vanskelig å få bort uten å klippe hunden. Ellers krever ikke en lhasa apso mer enn andre hunder. Så lenge den får nødvendig stimuli i form av lek og moro, samt oppmerksomhet, mat, drikke og kos – ja, så har du en fornøyd hund! Rasen regnes som sunn og har få sykdommer.