Privat kjøp og salg av hund

Synes du at det er for dyrt å kjøpe en dyr rasehund fra en anerkjent oppdretter? Vel, da kan privat kjøp av hund være et godt alternativ. Du bør imidlertid være obs på diverse fallgruver før du kjøper hund fra noen på Finn.no eller lignende. Det er nemlig ikke alle som er like ærlige, og det finnes faktisk kriminelle nettverk som driver med salg av hund.

Smugling av hunder

I og med at prisnivået på rasehunder er såpass høyt i Norge, er det mange oppdrettere i andre europeiske land som ser sitt snitt til å tjene litt ekstra penger. Her bør du være spesielt obs på ulovlig smugling av hunder:https://www.nettavisen.no/na24/konfronterer-hunde-smuglere-i svindelsak—han-var-veldig-truende/3423555776.html, som gjerne selges med falsk stamtavle og falske vaksinasjonsbevis. Hundene smugles i enkelte tilfeller inn i Norge med falske dokumenter og pass. Her kan du risikere å kjøpe katta i sekken. Noen tror de kjøper en eksklusiv rasehund, og så viser det seg å egentlig være en blandingshund.

Valpefabrikker

Noe annet du bør være obs på før du bestemmer deg for hvor du skal kjøpe hund, er såkalte valpefabrikker. Dette er «oppdrettere» som selger hunder kun for profitt, uten å vie mye omtanke til dyrevelferd. Disse hundene har ofte dårlig helse, og du vil neppe bidra til å støtte slike aktører økonomisk. Gjør derfor grundig research før du velger oppdretter.

Besøk oppdretteren

Det kan være en god idé å besøke oppdretteren fysisk før du avtaler et kjøp. Da kan du se med egne øyne at dyrene ivaretas slik de skal. Sjekk at hundene ser friske ut og ikke er avmagrede, og sjekk at de lever under hygieniske forhold. Det finnes skrekkeksempler på hundeoppdrettere som lar hundene vasse rundt i urin, søppel og avføring. Så lenge hundene virker friske, sosiale og glade, så er sjansen stor for at oppdretteren vet hva han eller hun driver med.